Podzimní bramborová polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
2 lžíce máslo
500 g brambory
1 špetka majoránka
cibule
150 g žampiony
0.3 lžičky mletý černý pepř
1 lžička bujon
4 lžíce čerstvá petrželová nať
podle chuti
červená paprika
zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a očistíme kartáčkem. Potom je spolu s oloupanou cibulí a česnekem nakrájíme na kostky.

  2. Máslo zpěníme, přísady v něm mícháme, dokud nezačnou vonět. Doplníme jedním litrem vody a pod poklicí vaříme. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky. Houby umyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Obojí minutu před skončením přidáme s bujonem, majoránkou, solí a kořením k základu.

  3. Podzimní bramborovou polévku s houbami posypeme petrželovou natí, dochutíme a konzumujeme čerstvou. Můžeme přidat i šlehačku nebo kyselou smetanu na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!