Moje houbová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
mléko
1 ks cibule
1-2 kelímky smetana
houby
hladká mouka
mletý kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle s trochou oleje osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme houby, které osolíme a zasypeme kmínem (přiměřeně), promícháme a zasypeme mletou sladkou paprikou (zase přiměřeně). Vše promícháme a hned zalijeme trochou vody tak, aby byly houby ponořené. Vaříme cca 15 - 20 minut, dokud nejsou houby měkké

  2. Houby zalijeme mlékem, použijeme tolik mléka, kolik chceme omáčky. Přidáme také smetanu, doporučuji 2 kelímky, pokud používáme polotučné mléko. Necháme přivést k varu a mezitím si připravíme mléko s hladkou moukou, pořádně rozmícháme a pomalu zahušťujeme. Houbovou omáčku dochucujeme solí a můžeme přidat kostku masového bujonu, ale nemusí být

  3. Houbovou omáčku podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!