Podmáslí s mátou a broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l podmáslí
2 lžíce med
0.5 svazku máta peprná
4 ks broskev
2 lžíce citroná šťáva
kardamom

Postup přípravy receptu

  1. Broskve omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Opláchneme mátu. Pár hezkých lístků si schováme na zdobení a zbytek lístků natrháme.

  2. Půlku jedné broskve nakrájíme na malé kostičky a smícháme ji s trochou citronové šťávy.

  3. Zbytek citronové šťávy, broskví a lístků máty jemně rozmixujeme. Pak přilijeme nízkotučné podmáslí. Měli bychom tím získat 1 litr nápoje.

  4. Podle zralosti broskví a jejich sladkosti vmícháme med a ochutíme kardamomem.

  5. Nápoj nalejeme do sklenic a ozdobíme kousky broskví a celými mátovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!