Hlíva jako špíz recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce mléko
250 g hlíva ústřičná
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
150 g tvrdý sýr
koření na houby
100 g valašský bezmasý salám

Postup přípravy receptu

  1. Klobouky hlívy očistíme, povaříme ve slané vodě, pokrájíme na větší kousky a okořeníme

  2. Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, plátky sýra a kolečko salámu. Špízy lze doplnit pro rozmanitost například žampiony i uzeným tofu. Plnou jehlu obalíme v těstíčku z mléka, mouky a vejce

  3. Obalené špízy z hlívy smažíme na rozpáleném oleji dozlatova

  4. Hlívu jako špíz podáváme teplou se zeleninovou oblohou a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!