Plněné koláčky s podmáslím recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
1 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce podmáslí
rybízový džem
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
2 lžičky kypřící prášek
1 kelímek řecký jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, promícháme s kypřícím práškem a oběma cukry. Doprostřed uděláme důlek, dokola rozdrobíme změklé máslo. Do středu dáme mléko a rozbijeme vejce. Propracujeme v hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout

  2. Z těsta vyválíme placku 2,5 cm vysokou a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme podmáslím a zaprášíme lehce moukou. Upečeme v troubě předehřáté na 220 °C dorůžova. To trvá přibližně 15 - 20 minut

  3. Ještě teplé koláčky podélně rozkrojíme. Prochladlé plníme dobrým pikantním džemem, jogurtem nebo zakysanou smetanou

  4. Plněné koláčky s podmáslím podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji. Můžeme je připravit místo lívanců i k večeři. Koláčky jsou určeny k rychlé spotřebě. Druhý den nejsou sice špatné, ale nejlépe chutnají čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!