Mililitrová mandlová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
300 ml cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
400 ml hladká mouka
tuk na vymazání
200 ml vlažné mléko
400 ml mleté mandle
mouka na vysypání
1 ks banánek v čokoládě

Postup přípravy receptu

  1. Banánek v čokoládě nakrájíme na kostičky. Veškeré sypké ingredience promícháme

  2. Do mísy vyklepneme vejce, přilijeme olej i mléko a promícháme. Přidáme sypké ingredience a vše spolu důkladně promícháme

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, na povrch rozdělíme banánek v čokoládě a vložíme do předehřáté trouby

  4. Mililitrovou mandlovou bábovku pečeme asi 40 minut na 170 °C. Vychladlou bábovku opatrně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!