Mililitrová mandlová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 200 ml olej 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 300 ml cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 400 ml hladká mouka tuk na vymazání 200 ml vlažné mléko 400 ml mleté mandle mouka na vysypání 1 ks banánek v čokoládě
Postup Mililitrová mandlová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Banánek v čokoládě nakrájíme na kostičky. Veškeré sypké ingredience promícháme
Do mísy vyklepneme vejce, přilijeme olej i mléko a promícháme. Přidáme sypké ingredience a vše spolu důkladně promícháme
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, na povrch rozdělíme banánek v čokoládě a vložíme do předehřáté trouby
Mililitrovou mandlovou bábovku pečeme asi 40 minut na 170 °C. Vychladlou bábovku opatrně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme.