Plněný vepřový řízek s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
mouka
na potření
4 lžičky hořčice
na ozdobu
citron
náplň
4 plátky sýr
8 plátků vařené uzené maso
4 ks sterilovaná okurka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší osušené vepřové řízky naklepeme. Řízky osolíme, opepříme a zevnitř potřeme hořčicí. Nařízneme kapsy. Do každé kapsy vložíme slabší plátek uzeného, plátek sýru a podélně nakrájené okurky. Okurky přikryjeme dalším slabším plátkem uzeného.

  2. Tímto způsobem připravíme i ostatní řízky a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Podle potřeby přichytíme párátkem.

  3. Plněné řízky smažíme dozlatova z obou stran a ukládáme na ubrousek. Před podáváním vyndáme párátka.

  4. Plněné vepřové řízky s uzeným rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme citronem a podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!