Tatrankové cukroví s nutelou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g cukr moučka
350 g hladká mouka
2 lžíce strouhaný kokos
tmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva
nutela
3 ks oříšková tatranka
250 g ztužený tuk 100%

Postup přípravy receptu

  1. Tatranky a ztužený tuk nastrouháme a se všemi ostatními surovinami zpracujeme na vále na vláčné těsto. Necháme v chladu proležet

  2. Těsto pak po odpočinutí protlačujeme na speciálním nástavci na masovém mlýnku a tvoříme menší tyčinky

  3. Tatrankové cukroví pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 12 minut na 180 °C

  4. Po vychladnutí promažeme nutelou a vždy k sobě 2 tyčinky přilepíme. Nakonec dozdobíme tmavou a bílou čokoládovou polevou. Polevu koupíme hotovou v sáčcích a podle návodu rozehřejeme, ustřihneme růžek a stříkáme na cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!