Plněný pstruh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g cibule
20 g celer
1 hrst pažitka
100 g mandle
150 g pstruh
25 g pečivo
100 ml nízkotučné mléko
1 špetka muškátový květ
1 lžíce citronová šťáva
1 špetka mletý černý pepř
100 g jádra vlaškých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a celer jemně nastrouháme. Smícháme se solí a pepřem. Touto hmotou potřeme vykuchaného a omytého pstruha uvnitř i na povrchu. Rybu zabalíme do alobalu a necháme uležet.

  2. Mezitím připravíme hmotu z pečiva namočeného v mléce, nastrouhaných mandlí a ořechů, pažitky a citronové šťávy. Okořeníme pepřem, solí a muškátovým květem. Touto hmotou naplníme břišní dutinu ryby a uzavřeme jehlou nebo párátky.

  3. Rybu pak dusíme v páře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!