Plněný losos pečený v listovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g lučina
600 g losos
400 g listové těsto
1 balíček čerstvá řeřicha
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
na potření
vejce
na ozdobu
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Naklíčenou řeřichu nastříháme. Lučinu dáme do misky a s řeřichou ji pořádně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.

  2. Lososa očistíme a podélně ho ostrým nožem prořízneme tak, aby na jedné straně zůstal neproříznutý. Lososa rozevřeme, trošku osolíme, opepříme a naplníme ochucenou lučinou. Vrchní částí lososa přiklopíme.

  3. Listové těsto rozválíme a seřízneme na obdélník. Rybu položíme do středu těsta, po stranách těsto zahneme a záhyby potřeme rozšlehaným vejcem. Těsto nakonec zabalíme jako závin a potřeme po celé vnější ploše rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Zlehka propícháme vidličkou.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C, plněného lososa v listovém těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 - 30 minut dozlatova.

  5. Plněného lososa pečeného v listovém těstě rozkrájíme na porce a podáváme jako sytou chuťovku, které málokdo odolá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!