Plněný kynutý závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 kostek cukr
2 ks vejce
250 g máslo
8-10 lžic mléko
20 g droždí
0.5 kg hladká mouka
na potření
1 ks vejce
podle chuti
náplň

Postup přípravy receptu

  1. V malé mističce si z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Necháme jej vzejít.

  2. Do mísy si prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěné vychladlé máslo. Vše důkladně propracujeme do těsta, zabalíme do utěrky a dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice.

  3. Z odleželého těsta vyválíme dva obdelníky, které potřeme náplní, zabalíme je do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut necháme na plechu odstát.

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C a záviny v ní upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!