Vepřové medailonky v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
steakové koření
3 ks vaječný bílek
3 lžíce škrobová moučka
2 lžíce suché bílé víno
černý mletý pepř
600 g vepřové maso (panenka)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 2 cm široké medailonky, které rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti steakovým kořením, zakápneme olejem a necháme odležet

  2. Těstíčko:

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spojíme se škrobovou moučkou a vínem

  4. Rozležené maso namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova

  5. Podáváme s hranolkami a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!