Vepřové medailonky se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej olivový olej 150 g anglická slanina 1 ks červená paprika 2 ks jarní cibulka 1 ks malá cuketa 450 g vepřová panenka mletý černý pepř 1 ks chilli paprika
Postup Vepřové medailonky se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné 2,5 - 3 cm. Velice zlehka naklepeme, z obou stran opepříme, ale zatím nesolíme. Tenké plátky prorostlé slaniny nakrájíme na dlouhé proužky, kterými ovineme obvod medailonků a připevníme párátkem
Cuketu a papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Jarní cibulku očistíme a celou nakrájíme na kolečka. Chilli papričku očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme
Medailonky prudce z obou stran opečeme na oleji, potom teplotu snížíme a ještě 2 - 3 minuty z každé strany propečeme. Maso zbavíme párátek, podle potřeby osolíme a uchováme na teple
Do výpeku přilijeme olej, na kterém orestujeme chilli papriku, přidáme cuketu, červenou papriku, pepř a sůl. Teplotu zmírníme a opékáme ještě asi 5 minut. Správně připravená zelenina má být akorát na skus. Asi 1 minutu před dokončením vmícháme prolisovaný česnek a jarní cibulku
Vepřové medailonky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme teplou pikantní zeleninou a podáváme s opékaným bramborem nebo bylinkovou rýži.