Vepřové medailonky se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
olivový olej
150 g anglická slanina
1 ks červená paprika
2 ks jarní cibulka
1 ks malá cuketa
450 g vepřová panenka
mletý černý pepř
1 ks chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné 2,5 - 3 cm. Velice zlehka naklepeme, z obou stran opepříme, ale zatím nesolíme. Tenké plátky prorostlé slaniny nakrájíme na dlouhé proužky, kterými ovineme obvod medailonků a připevníme párátkem

  2. Cuketu a papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Jarní cibulku očistíme a celou nakrájíme na kolečka. Chilli papričku očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme

  3. Medailonky prudce z obou stran opečeme na oleji, potom teplotu snížíme a ještě 2 - 3 minuty z každé strany propečeme. Maso zbavíme párátek, podle potřeby osolíme a uchováme na teple

  4. Do výpeku přilijeme olej, na kterém orestujeme chilli papriku, přidáme cuketu, červenou papriku, pepř a sůl. Teplotu zmírníme a opékáme ještě asi 5 minut. Správně připravená zelenina má být akorát na skus. Asi 1 minutu před dokončením vmícháme prolisovaný česnek a jarní cibulku

  5. Vepřové medailonky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme teplou pikantní zeleninou a podáváme s opékaným bramborem nebo bylinkovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!