Plněný fenykl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
600 g fenykl
náplň
sůl
4 lžíce strouhanka
160 g cuketa
3 ks rajče
1 konzerva sardelky
mletý bílý pepř
250 ml zeleninový bujon
200 g blaťácké zlato

Postup přípravy receptu

  1. Váha odpovídá asi 2 kusům fenyklu. Fenykl rozpůlíme, očistíme, omyjeme a osušíme. Křehké lístky odložíme stranou. Půlky fenyklu vložíme do horkého zeleninového vývaru a vaříme 10 minut. Potom vydlabeme vnitřky a jemně je usekáme.

  2. Rajčata a cuketu omyjeme a osušíme. Rajčata zbavíme jadýrek a pokrájíme, cuketu a sýr nakrájíme na malé kostičky. Sardelky omyjeme, osušíme a posekáme. Vše smícháme se strouhankou, posekaným fenyklem, opepříme a podle potřeby osolíme.

  3. Vymastíme zapékací misku, rozložíme do ní půlky fenyklů, naplníme směsí, poklademe vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlatova.

  4. Plněný fenykl podáváme ozdobený fenyklovými lístečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!