Jemná špenátová polévka s bulgurem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
100 - 150 ml mléko
800 ml zeleninový vývar
1 - 2 lžičky granulovaný česnek
500 g čerstvý špenát
1 hrnek bulgur
2 - 3 lžíce suřená směs Horalka
1 - 2 lžíce instatntní rýžová mouka
1 lžička panenský řepkový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur připravíme podle návodu na obalu a podle potřeby osolíme a ochutíme granulovaným česnekem

  2. Zeleninový vývar ochutíme směsí Horalka a přivedeme k varu. Pak do vývaru vložíme očištěné listy špenátu a vše asi 5 minut povaříme a rozmixujeme tyčovým mixerem. Polévku ochutíme česnekem, zjemníme mlékem a podle potřeby osolíme a zahustíme instantní rýžovou moukou. Krátce necháme přejít varem, odstavíme z tepla a omastíme lžičkou oleje

  3. Jemnou špenátovou polévku rozdělíme na porce, zvlášť servírujeme ochucený bulgur a podáváme s nasucho opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!