Plněné zapečené žampiony s kozím sýrem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce parmazán
8 ks žampiony
80 ml olivový olej
1 hrst čerstvá bazalka
175 g kozí sýr
75 g lískové oříšky
mletý černý pepř
2 hrstě hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky žampionů očistíme a zbavíme nožiček. Kozí sýr nakrájíme na kousky o něco menší než jsou hlavičky žampionů. Připravíme si oříškové pesto. Oprané bylinky rozmixujeme s oloupaným česnekem, lískovými oříšky a olejem do hladké konzistence. Pak vmícháme strouhaný parmazán a pesto, podle chuti osolíme a opepříme

  2. Žampiony naplníme pestem a vložíme do zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Naplněné hlavičky zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a pak je poklademe kozím sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami

  3. Plněné zapečené žampiony s kozím sýrem podáváme jako teplý předkrm s bagetou nebo toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!