Plněné zapečené cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 šálek mléko
10 ks cibule
1 ks houska
200 ml masový vývar
5 lžic strouhaný sýr
350 g mleté maso
10 lžic rozpuštěné máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Slijeme, necháme okapat, ostrým nožem seřízneme vršky a lžičkou opatrně vydlabeme. Vnitřky jemně nasekáme.

  2. Housku pokrájíme a namočíme do mléka. Když rozměkne, vymačkáme ji.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  4. Mleté maso promícháme s vymačkanou houskou, vajíčkem, podle chuti okořeníme, osolíme a smícháme se sekanou cibulí. Vzniklou směsí naplníme cibule, naskládáme je do vymazané zapékací misky, pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut.

  5. Před koncem pečení posypeme zapečené cibule sýrem a když se sýr rozteče, servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!