Plněné žampiony v trojobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g čerstvé žampiony
náplň
sůl
2 ks vejce
50 g máslo
1 ks cibule
žampiony
mletý černý pepř
15 dkg šunka nebo jiný salám
koření dekora
trojobal
3 ks vejce
1 hrnek strouhanka
1 lžíce hořčice
1 hrnek hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nožičky žampionů oddělíme a hlavičky osolíme. Ale nemusí být, záleží na tom, jak máme rádi slaná jídla a jak slanou uděláme náplň. Připravené žampionové hlavičky dáme stranou.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, stejně tak nožičky hub a šunku. Místo šunky můžeme použít i šunkový salám nebo gothaj. Na pánev dáme máslo, rozehřejeme ho a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené nožičky a podusíme doměkka. Přisypeme šunku, osolíme podle chuti, opepříme a přidáme koření Dekora, to se skládá z cibule, petržele a sušené kapie. Nakonec do náplně vmícháme rozšlehané vejce. Pokud do směsi budete chtít přidat sýr či něco zeleného (bylinky), teď je vhodná doma. Směs necháme trochu vychladnout a pak jí plníme hlavičky žampionů.

  3. Každou hlavičku zvlášť pak opatrně obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku, do kterého si můžou labužníci rozšlehat lžíci hořčice, a pak ve strouhance.

  4. Plněné žampiony v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji spíše pomaleji.

  5. Jako příloha je k plněným žampionům výborná bramborová kaše, brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!