Plněné veselé hrušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks pevné hrušky
krém
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžička rum
2 ks žloutek
500 ml mléko
70 g cukr krupice
3 lžíce polohrubá mouka
na ozdobu
hroznové víno
sušené ovoce
plátky mandlí
lentilky

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Tvrdé hrušky je nutno povařit asi 5 minut ve sladké vodě, nechat oschnout a vychladnout.

  2. V mléce rozmícháme mouku a cukr, za stálého míchání směs uvedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty, sejmeme a vmícháme vejce i žloutky, rum a máslo. Krém vyšleháme do pěny a vychladlým pak naplníme cukrářský sáček.

  3. Krémem ozdobně naplníme hrušky a ozdobíme podle fantazie plátky mandlí, kuličkami hroznového vína, sušeným ovocem nebo třeba lentilkami.

  4. Pokud dezert připravujeme pro děti, vynecháme rum a nahradíme jej rumovou trestí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!