Plněné veselé hrušky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks pevné hrušky krém 1 ks vejce 2 lžíce máslo 1 lžička rum 2 ks žloutek 500 ml mléko 70 g cukr krupice 3 lžíce polohrubá mouka na ozdobu hroznové víno sušené ovoce plátky mandlí lentilky
Postup Plněné veselé hrušky recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Tvrdé hrušky je nutno povařit asi 5 minut ve sladké vodě, nechat oschnout a vychladnout.
V mléce rozmícháme mouku a cukr, za stálého míchání směs uvedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty, sejmeme a vmícháme vejce i žloutky, rum a máslo. Krém vyšleháme do pěny a vychladlým pak naplníme cukrářský sáček.
Krémem ozdobně naplníme hrušky a ozdobíme podle fantazie plátky mandlí, kuličkami hroznového vína, sušeným ovocem nebo třeba lentilkami.
Pokud dezert připravujeme pro děti, vynecháme rum a nahradíme jej rumovou trestí.