Plněné tvarohové roládky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
6 lžic olej
1 lžička sůl
6 lžic mléko
1 balíček prášek do pečiva
300 g hladká mouka
150 g netučný tvaroh
náplň
1 svazek petrželka
0.5 lžičky majoránka
1 ks cibule
1 ks bílek
150 g gouda
500 g mleté maso
kajenský pepř
2 lžíce rajský protlak
na potření
1 ks žloutek
1 lžíce mléko

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Goudu nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, okapeme a usekáme. Lžičku si odložíme na ozdobení. Oddělíme si z vajíčka žloutek. Mleté maso, bílek, bylinky, rajský protlak a pepř uhněteme a nakonec přimícháme sýr.

  2. Tvaroh, mléko, olej a sůl promícháme. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a polovinu vmícháme do tvarohové hmoty. Po chvíli přisypeme zbytek a zpracujeme těsto. Na pomoučněném válu z něj rozválíme obdélník asi 50 x 25 cm.

  3. Rozválené těsto potřeme masovou směsí a z delší strany zavineme. Roládu rozkrájíme na 10 asi 5 cm silných špalíků, které naskládáme řeznou plochou do vymaštěné kulaté formy. Plněné tvarohové roládky lehce zamáčkneme.

  4. Žloutek rozkvedláme s 1 lžící mléka a okraje potřeme. Plněné tvarohové roládky pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 až 40 minut.

  5. Koláč z plněných tvarohových roládek podáváme sypaný odloženou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!