Těstovinový salát se sledi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks jablko
2 lžíce kapary
pepř
5 lžic olivový olej
6 ks sterilovaná okurka
2 ks červená řepa
6 ks vařený brambor
2 ks malý hlávkový salát
6 ks sterilovaná cibulka
4 ks natvrdo vařená vejce
3 lžíce estragonový ocet
250 g conchiglie
400 g sleď ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Conchiglie (mušle) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě dostatečně pevné. Scedíme je, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat

  2. Sledě, brambory, jablka, hlávkový salát a červenou řepu nakrájíme na kousky a dáme do velké salátové mísy

  3. Okapané těstovinové mušle přidáme do mísy, salát podle chuti osolíme, opepříme a potom opatrně promícháme

  4. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, obložíme vejci, cibulkami, okurkami a kapary, pokapeme zbylým olivovým olejem a estragonovým octem a ihned podáváme

  5. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!