Plněné tlapičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g strouhanka
75 g cibule
1 dl voda
75 g kapie
sůl a pepř
300 g zadní hovězí
300 g vepřový bok
30 g hladká mouka na vál
60 g rostlinný tuk na pečení
75 g měký salám

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejprve odblaníme a umeleme. Mletá masa promícháme a zředíme trochu s vodou, přidáme pepř a sůl, strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klademe kopičku míchaných vajíček a nakrájeným salámem a kapiemi.

  2. Plátky přehneme, okraje stiskneme a dáme do tukem vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě a během pečení podléváme vodou. K hotovému pokrmu použijeme jako přílohu například brambory, nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!