Rybízový kynutý koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
1 ks vejce
80 g máslo
100 g máslo
3 ks žloutek
25 g droždí
80 g cukr krystal
4 lžíce cukr krystal
500 g rybíz
100 g hrubá mouka
strouhaná citronová kůra
500 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
250 g měkký tvaroh
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme několik lžic vlažného mléka. Přidáme polovinu cukru a do toho rozdrobíme droždí. Necháme 10 - 15 minut vzejít kvásek

  2. Když kvásek vzejde, přidáme k mouce změklé máslo, zbytek cukru, žloutky a citronovou kůru. Postupně přiléváme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve vařečkou a poté hněteme rukama. Těsto necháme minimálně 1 hodinu pod utěrkou kynout na teplém místě

  3. Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Těsto rovnoměrně natlačíme na plech a podél stran vytvoříme okraje. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj nasypeme rybíz. Celé posypeme drobenkou. Rybízový kynutý koláč pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 30 minut

  4. Rybízový kynutý koláč necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!