Rybízový koláč z ovesných vloček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
120 g máslo
1 lžíce voda
1 ks banán
150 g cukr moučka
3 lžíce cukr krystal
500 g rybíz
1 lžíce mletá skořice
120 g polohrubá mouka
1/2 lžičky jedlá soda
150 g ovesné vločky
čerstvá meduňka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme cukr, mouku, ovesné vločky, skořici, jedlou sodu a špetku soli. Za pomocí vidličky rozmačkáme banán a přidáme jej k sypké směsi mouky, cukru a ovesných vloček. Nakonec do těsta vlijeme rozpuštěné máslo a důkladně jej promícháme. Těsto vložíme do dortové formy. Pokud nám to konzistence těsta dovolí, vyvýšíme okraje. Koláč pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C

  2. Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Očištěný rybíz vložíme do menšího hrnce. Trochu rybízu si můžeme dát stranou na ozdobu. Do hrnce přidáme 3 lžíce cukru, lžíci vody a přivedeme k varu. Jakmile se nám bude zdát, že rybíz lehce houstne, je náplň hotová

  3. Rybízovou náplň rovnoměrně vlijeme na upečený korpus. Koláč opět vložíme do trouby a pečeme dalších 20 minut

  4. Rybízový koláč z ovesných vloček necháme po upečení vychladnout. Na talíři jej zdobíme meduňkou a kuličkami rybízu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!