Fazole becoky s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička majoránka 3 lžíce cibule sádlo 1 kostka masox 1 kg uzené maso 5 lžic světlá jíška 1 balíček hnědé fazole becoky
Postup Fazole becoky s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme je přes noc změknout. Druhý den slijeme vodu, dáme čerstvou, přidáme masox a majoránku. Fazole dáme vařit, dokud nezměknou. Do papiňáku dáme asi tak na hodinu vařit uzené maso
Když jsou fazole uvařené, uděláme si jíšku na sádle, kterou potom zahustíme fazole. Dále dochutíme podle chuti. Nakonec osmahneme nakrájenou cibuli a podáváme
Maso nakrájíme na plátky, dáme s fazolemi na talíř a polijeme osmahnutou cibulkou. Případně použijeme praženou cibuli z obchodu, která není tak mastná. Fazole becoky s uzeným masem podáváme s chlebem.