Plněné loďky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks brambory
1 ks cibule
tymián
1 lžíce rozmarýn
50 dkg houby
1 lžíce sekaná petrželka
mletý pepř
tuk na vymazání
3 lžíce rozpuštěné máslo
10 dkg moravské uzené
podle potřeby
vegeta
náplň
10 dkg anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory pořádně odrhneme a ve slupce je v osolené vodě uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Studené brambory rozkrojíme na půlky a lžící je vydlabeme. Aby držely, jen nepatrně je zespodu seřízneme.

  2. Na náplň pokrájíme slaninu. Na ní osmahneme cibuli. Přidáme očištěné, pokrájené houby, drobně nakrájené moravské uzené. Směs osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec přidáme 2 lžíce posekanou petrželku, rozmarýn, tymián.

  3. Připravenou směsí naplníme brambory. Půlky brambor vyskládáme do hodně vymazaného pekáčku. Vydlabané vnitřky z brambor smícháme se zbylou houbovou směsí a rozložíme kolem bramborových loděk. Posypeme trochu vegetou a pokapeme rozpuštěným máslem. Brambory hustě posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě dozlatova upečeme.

  4. Plněné loďky podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!