Bramborový salát v nálevu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
4 lžíce olej
sůl
2 lžíce ocet
1,2 kg brambory
1 ks cibule
1 lžička hořčice
200 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a potom oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na kolečka. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Zeleninový vývar převaříme a do horkého vývaru vložíme cibuli, hořčici, sůl, pepř, ocet a cukr. Promícháme a horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme stát asi hodinu a poté jemně promícháme olejem. Podle chuti salát dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Připravený bramorový salát necháme vychladit

  3. Bramborový salát v nálevu podáváme vychlazený jako chutnou přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!