Bramborový salát v nálevu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 4 lžíce olej sůl 2 lžíce ocet 1,2 kg brambory 1 ks cibule 1 lžička hořčice 200 ml zeleninový vývar mletý černý pepř
Postup Bramborový salát v nálevu
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a potom oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na kolečka. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Zeleninový vývar převaříme a do horkého vývaru vložíme cibuli, hořčici, sůl, pepř, ocet a cukr. Promícháme a horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme stát asi hodinu a poté jemně promícháme olejem. Podle chuti salát dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Připravený bramorový salát necháme vychladit
Bramborový salát v nálevu podáváme vychlazený jako chutnou přílohu k různým pokrmům.