Plněné listy vinné révy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 plátky citron
2 lžíce citronová šťáva
16 listů vinný list
náplň
3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce petrželka
1 ks menší cibule
mletý bílý pepř
200 g mleté maso
100 g dlouhozrnná rýže
na potření
2-3 lžíce olej
podle potřeby
olivový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vinné listy krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a plátky citronu. Zchladíme a necháme okapat, pak vyřízneme konce žeber a stonky.

  2. Rýži propláchneme a uvaříme do poloměkka. Necháme okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme s rýží, přidáme mleté maso, nasekanou petrželku, ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.

  3. Listy rozložíme a na každý dáme 2 lžíce náplně. Boční strany přehneme do středu a od spodního okraje listy stočíme. Včechna závitky naskládáme těsně k sobě do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme vodou a přestříkneme citronovou šťávou.

  4. Plněné vinné listy pečeme ve středně vyhřáté troubě, v zakrytém pekáčku asi 30 minut. Při podávání doplníme třeba jemnou jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!