Plněné kuře domácí klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky kmín
1 ks kuře
1 ks domácí klobása
nádivka
5 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
2 ks rohlík
200 g anglická slanina
1 ks červená paprika
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme.

  2. Připravíme si nádivku. Na pánev dáme olej,přidáme cibuli,česnek,anglickou slaninu,červenou papriku,jarní cibulku a chvíli restujeme. Když je zelenina měkká, pánev odstavíme a připravenou nádivku necháme vychladnout. Přidáme rohlíky namočené v mléce, obě vejce, sůl, pepř, majoránku a promícháme.

  3. Do půlky kuře naplníme nádivkou. Na ni položíme červenou papriku a domácí klobásu a přidáme zbytek nádivky. Jehlicí zašijeme otvor. Plněné kuře přesuneme na pekáč, posypeme kmínem a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny. Přibližně půl hodiny před upečením pekáč odkryjeme a kuře občas podlijeme vodou.

  4. Plněné kuře domácí klobásou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!