Minutková vepřová játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 dl vývar
2 lžičky máslo
1 hrst mandle
50 ml víno
hladká mouka
2 lžíce sójová omáčka
2 ks naťová cibulka
400 g vepřová játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka naklepeme. Mandle spaříme, zbavíme slupek a rozdělíme na půlky. Nať jarní cibulky očistíme a zelenou část nakrájíme na kolečka. Máslo obalíme v hladké mouce. Připravíme si zálivku. Vývar smícháme s vínem a sójovou omáčkou

  2. Na oleji játra opečeme z obou stran. Z každé strany přibližně 3 minuty. Potom je vyjmeme, osolíme a uchováme na teple. Výpek zředíme zálivkou a vaříme tak dlouho, dokud se polovina vývaru neodpaří. Potom přidáme mandle a máslo obalené v mouce. Jakmile šťáva zhoustne, vložíme do ní nakrájenou cibulovou nať, prohřejeme, ale již nevaříme

  3. Minutková vepřová játra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s mandlemi a cibulkou. Podáváme s opékaným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!