Minutková vepřová játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 dl vývar 2 lžičky máslo 1 hrst mandle 50 ml víno hladká mouka 2 lžíce sójová omáčka 2 ks naťová cibulka 400 g vepřová játra mletý černý pepř
Postup Minutková vepřová játra
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka naklepeme. Mandle spaříme, zbavíme slupek a rozdělíme na půlky. Nať jarní cibulky očistíme a zelenou část nakrájíme na kolečka. Máslo obalíme v hladké mouce. Připravíme si zálivku. Vývar smícháme s vínem a sójovou omáčkou
Na oleji játra opečeme z obou stran. Z každé strany přibližně 3 minuty. Potom je vyjmeme, osolíme a uchováme na teple. Výpek zředíme zálivkou a vaříme tak dlouho, dokud se polovina vývaru neodpaří. Potom přidáme mandle a máslo obalené v mouce. Jakmile šťáva zhoustne, vložíme do ní nakrájenou cibulovou nať, prohřejeme, ale již nevaříme
Minutková vepřová játra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s mandlemi a cibulkou. Podáváme s opékaným bramborem nebo rýží.