Plněné koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce solamyl
100 g anglická slanina
1 ks červená kapie
2 lžíce sterilovaný hrášek
2 dl smetana na vaření
3 ks jarní cibulka s natí
1000 g mletý bůček
podle chuti
sůl
vegeta
bazalka
bílý pepř
na ozdobu
1-2 lžíce strouhaný křen
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Mletý bůček smícháme se solamylem, smetanou nebo mlékem, osolíme

  2. opepříme a přidáme i vegetu. Dobře promícháme a přes noc odložíme do ledničky.

  3. Druhý den vytvarujeme z masové směsi placičky, na ně rozdělíme náplň, dobře uzavřeme a všechny koule uložíme na vymazaný a slaninou vyložený pekáček. Po krátkém zapečení je posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, česnekem, podlijeme vodou a dozlatova upečeme. Během pečení koule poléváme výpekem.

  4. Na náplň si na másle osmahneme pokrájenou jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou červenou kapii, osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme sterilovaný hrášek a trochu bazalky. Vychladlou náplní plníme plátky ze sekané.

  5. Upečené koule na talíři rozpůlíme a posypeme strouhaným křenem. Plněné koule podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!