Plněné koule recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce máslo 2 lžíce solamyl 100 g anglická slanina 1 ks červená kapie 2 lžíce sterilovaný hrášek 2 dl smetana na vaření 3 ks jarní cibulka s natí 1000 g mletý bůček podle chuti sůl vegeta bazalka bílý pepř na ozdobu 1-2 lžíce strouhaný křen podle potřeby sádlo na vymazání
Postup Plněné koule recept
Postup přípravy receptu
-
Mletý bůček smícháme se solamylem, smetanou nebo mlékem, osolíme
opepříme a přidáme i vegetu. Dobře promícháme a přes noc odložíme do ledničky.
Druhý den vytvarujeme z masové směsi placičky, na ně rozdělíme náplň, dobře uzavřeme a všechny koule uložíme na vymazaný a slaninou vyložený pekáček. Po krátkém zapečení je posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, česnekem, podlijeme vodou a dozlatova upečeme. Během pečení koule poléváme výpekem.
Na náplň si na másle osmahneme pokrájenou jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou červenou kapii, osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme sterilovaný hrášek a trochu bazalky. Vychladlou náplní plníme plátky ze sekané.
Upečené koule na talíři rozpůlíme a posypeme strouhaným křenem. Plněné koule podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.