Placičky tandoori z hovězího masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
2 ks rajče
4 listy salát
8 plátků okurka
500 g mleté hovězí maso
1 lžíce sójová omáčka
150 ml bílý jogurt
0,5 lžiček mletý kmín
1 lžička rostlinný olej
1 špetka čili koření
1 lžíce nasekaný koriandr
4 ks celozrnná bageta
1,5 lžíce indická směs tandoori

Postup přípravy receptu

  1. Příprava dresinku: Do misky vložíme jogurt, koriandr, kmín a čili koření a dobře promícháme. Misku přikryjeme a dáme chladit

  2. Hovězí maso smícháme s česnekem, strouhankou, vejcem a sójovou omáčkou. Ze směsi vytvoříme čtyři placičky

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje na mírnou teplotu. Připravené placičky pečeme z obou stran 4 - 5 minut, dokud nejsou dostatečně propečené

  4. Do rozkrojené bagety položíme list salátu, plátky rajčat, 2 plátky okurky, připravenou placičku a lžíci dresinku. Sendvič zakryjeme druhou půlkou bagety a podáváme

  5. Recept vystačí na jídlo pro 4 osoby

  6. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!