Plněné kotlety od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cibule
1 sklenka voda
1-2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
500 g vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletý kmín
náplň
cibule
sýr
anglická slanina
sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety vcelku si naporcujeme na širší plátky, asi tak dva centimetry široké. Můžeme je nechat s kostmi, aby lépe držely, ale nemusíme. Kosti můžeme ještě před porcováním odkrojit a použít na polévku.

  2. V kotletách vytvoříme kapsy, opatrně je naklepeme, aby se neroztrhly, osolíme opepříme a posypeme kmínem. Kapsy naplníme plátkem slaniny nebo jiné uzeniny podle chuti, plátkem sýra podle chuti (eidamu, hermelínu, nivy), plátkem cibule a kouskem kyselé okurky. Dobře uzavřeme jehlami, párátky nebo utáhneme nití.

  3. Naplněné kotlety osmahneme na troše oleje, kde jsme nechali zesklovatět cibulku. Zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso potopené a necháme dusit doměkka. Pak si ve sklenici studené vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Ještě povaříme a můžeme podávat.

  4. Plněné kotlety od maminky chutnají nejlépe s hranolky nebo americkými bramborami a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!