Plněné kloboučky žampionů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks žampiony
podle chuti
hrášek
sůl
kmín
kečup
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
náplň
200 g gouda
150 g plátkový sýr
200 g měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Velké žampiony oloupeme, vykroutíme nožičky a okraje kloboučků zarovnáme, aby vznikla mistička. Pekáč vytřeme olejem a kloboučky tam vyskládáme.

  2. Nožičky a veškeré další zbytky z hub nakrájíme nadrobno a zrovna tak cibuli. Salám nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, goudu nastrouháme na struhadle s velkými oky.

  3. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, pak na ni přidáme salám, nožičky hub a třeba vyloupaný hrášek. Můžeme ovšem použít i sterilovaný, případně přidat třeba kukuřici či jiné ingredience, které právě máme doma. Chvíli restujeme, pak podle chuti zakápneme kečupem, prohřejeme a odstavíme.

  4. Po alespoň částečném vychladnutí přimícháme nastrouhaný sýr a dobře promícháme. Jinak se sýr rozehřeje a bude se táhnout, ale ani to není na překážku. Podle chuti můžeme osolit, opepřit a okmínovat.

  5. Směsí naplníme žampionové kloboučky, co to půjde do kupole a dáme do trouby.

  6. Po 10 minutách poklademe jednotlivé kloboučky plátkovým sýrem a necháme ho rozpustit ještě 5 minut v troubě.

  7. Plněné kloboučky žampiónů podáváme s brambory. Dobré jsou i jen tak s chlebem jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!