Plněné kedlubny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks rohlík
8 ks kedluben
25 dkg mleté maso
podle potřeby
olej
máslo
mléko
hladká mouka
horká voda
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Pak vodu slijeme, kedlubny necháme zchladnout a opatrně vydlabeme vnitřky.

  2. Pokrájený rohlík necháme rozmočit v mléce, vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, sůl, pepř. Důkladně promícháme a lžičkou vkládáme do vydlabaných kedluben. V kastrole rozehřejeme máslo s olejem, vložíme naplněné kedlubny a v tuku dusíme asi 10 minut. Pak podlijeme trochou horké vody a ještě asi 15 minut dusíme, aby se masová náplň dobře propekla.

  3. Hotové plněné kedlubny vyjmeme na talíř. Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou a osmahneme ji.

  4. Plněné kedlubny s mletým masem podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!