Plněné briošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g cukr
60 g máslo
4 ks žloutek
120 ml mléko
6 g droždí
1 balíček vanilkový cukr
1 ks citronová kůra
280 g hladká mouka 00
na potření
1 ks žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a droždím a necháme vzejít kvásek. Máslo, 120 g mouky necháme stranou. Zbytek ingrediencí promícháme dobře s hotovým kváskem a necháme na teplém místě kynout 30 minut.

  2. Do těsta, které je měkké přidáme odložené rozpuštěné máslo a mouku a ještě jednou dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na kolečko. Každé rozdělíme na 8 trojúhelníčků.

  3. Každý trojúhelník ještě jednou vyválíme a naplníme náplní podle své chuti. Srolujeme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu plněné briošky přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme ještě asi hodinu kynout.

  4. Vykynuté briošky potřeme žloutkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

  5. Upečené plněné briošky podáváme teplé nebo studené. Podle náplně sypeme moučkovým cukrem nebo cukrovým rozvarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!