Plněné briošky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 40 g cukr 60 g máslo 4 ks žloutek 120 ml mléko 6 g droždí 1 balíček vanilkový cukr 1 ks citronová kůra 280 g hladká mouka 00 na potření 1 ks žloutek
Postup Plněné briošky recept
Postup přípravy receptu
-
Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a droždím a necháme vzejít kvásek. Máslo, 120 g mouky necháme stranou. Zbytek ingrediencí promícháme dobře s hotovým kváskem a necháme na teplém místě kynout 30 minut.
Do těsta, které je měkké přidáme odložené rozpuštěné máslo a mouku a ještě jednou dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na kolečko. Každé rozdělíme na 8 trojúhelníčků.
Každý trojúhelník ještě jednou vyválíme a naplníme náplní podle své chuti. Srolujeme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu plněné briošky přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme ještě asi hodinu kynout.
Vykynuté briošky potřeme žloutkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Upečené plněné briošky podáváme teplé nebo studené. Podle náplně sypeme moučkovým cukrem nebo cukrovým rozvarem.