Plněné bramborové placky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 kg brambory
podle chuti
sůl
cibule
feferonka
klobása
žampiony
kysané zelí
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, vejce a mouku podle potřeby. Z těchto surovin vypracujeme těsto, které vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku 3 mm. Kulatou miskou vykrajujeme placky.

  2. Připravíme si náplň. Množství přizpůsobíme vlastní chuti. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na kousky, klobásu také nakrájíme na kousky a zelí překrájíme. Pokud máme rádi pikantní, můžeme přidat i nadrobno nakrájenou feferonku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přihodíme klobásu s žampiony, osmahneme a přidáme zelí. Vše podusíme doměkka a necháme vychladnout.

  3. Směs plníme do vykrojených bramborových placek, přehneme a zmáčkneme, aby nám náplň během smažení neutekla. Bramborové placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Plněné bramborové placky podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!