Plněné baklažány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
2 ks cibule
15 dkg niva
10 dkg anglická slanina
1-2 lžíce čerstvá petrželka
6 ks baklažán
0.8 kg mleté míchané maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány podélně rozřízneme, osolíme na řezu a pak vymačkáme tekutinu a do ubrousku utřeme. Část dužiny vykrojíme.

  2. Nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme pokrájenou cibuli, opražíme ji, přidáme mleté maso a osmahneme. Pak přidáme trochu dužiny z baklažánů, prolisovaný česnek, sůl, pepř a podusíme. Maso necháme vychladnout. Do prochladlého masa zamícháme vejce a posekanou petrželku.

  3. Pak směsí naplníme baklažány. Plněné baklažány dáme do sádlem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme. Potom posypeme nivou a baklažány dopečeme.

  4. Plněné baklažány ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!