Plněné baklažány recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks vejce 2 ks cibule 15 dkg niva 10 dkg anglická slanina 1-2 lžíce čerstvá petrželka 6 ks baklažán 0.8 kg mleté míchané maso podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby sádlo
Postup Plněné baklažány recept
Postup přípravy receptu
-
Baklažány podélně rozřízneme, osolíme na řezu a pak vymačkáme tekutinu a do ubrousku utřeme. Část dužiny vykrojíme.
Nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme pokrájenou cibuli, opražíme ji, přidáme mleté maso a osmahneme. Pak přidáme trochu dužiny z baklažánů, prolisovaný česnek, sůl, pepř a podusíme. Maso necháme vychladnout. Do prochladlého masa zamícháme vejce a posekanou petrželku.
Pak směsí naplníme baklažány. Plněné baklažány dáme do sádlem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme. Potom posypeme nivou a baklažány dopečeme.
Plněné baklažány ihned podáváme.