Plněná vepřová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
olej
sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
1 hrnek voda
3 lžíce plnotučná hořčice
0.5 ks červená paprika
800 g vepřová kýta
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 špetka mletý černý pepř
10 dkg vepřová šunka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si rozřežeme tak, aby vznikl plát masa. Poté maso naklepeme a rozložíme na igelitový sáček. Ten pomůže při balení rolády. Plát osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Pak poklademe plátky vepřové šunky po celém plátu masa. Na šunku dáme nakrájenou cibuli na měsíčky.

  2. Z vajíček připravíme míchaná vajíčka. Před ztuhnutím vmícháme malou plechovku sterilovaného hrášku bez nálevu, pokrájenou slaninu a lehce osolíme. Potom vychladlou hmotu dáme na roládu tak, abychom kouskem plátu masa mohli překrýt vajíčkovou směs. Na směs pokrájíme na plátky červenou papriku, aby roláda byla hezky barevná při krájení.

  3. Když máme roládu hotovou, tak ji pomocí sáčku smotáme a nití roládu omotáme, aby vnitřek nevytekl. Do pekáčku vlijeme asi 1,5 hrnku vody, vložíme roládu, přiklopíme a pečeme na středním plameni asi tak 45 - 60 minut. Potom roládu odkryjeme a necháme vypéct kůrku. Podle potřeby roládu přeléváme a podléváme.

  4. Plněnou vepřovou roládu podáváme s bramborou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!