Plněná vepřová panenka v krustě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
60 g mozzarella
2 ks vepřová panenka
mletý černý pepř
80 g parmská šunka
4 ks konzervovaný chřest
1 balíček bílý toastový chleba

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a podélně nakrojíme tak, aby vznikl plát masa. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe šunkou, posypeme strouhaným sýrem. Na sýr položíme dva kusy chřestu a vše svineme do původního tvaru panenky

  2. Bílý toastový chléb zbavíme kůrek a rozložíme na potravinářskou folii tak, aby se okraje asi 2 mm překrývaly. Chleba lehce zvlhčíme, opět překryjeme folií a pomocí válečku rozválíme na plát. Pro každou panenku si připravíme jeden plát, do kterého pomocí folie maso svineme a necháme asi 10 minut odležet

  3. Plněné panenky ze všech stran opečeme na oleji, pak je přendáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180 °C ještě asi 20 minut dopékáme

  4. Plněnou vepřovou panenku nakrájíme na porce a podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Výborně chutná se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!