Ovesné placičky na dva způsoby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

skořice
kakao
majoránka
vanilka
1 lžička vegeta
1/2 hrnku hladká mouka
1/2 hrnku polohrubá mouka
1 hrnek ovesné vločky
mleté ořechy
med (cukr)
sekané zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky namočíme do vody. Musí změknout a natáhnout vodu. Zahustíme moukou a rozhodneme se, zda chceme sladké nebo slané placičky. Podle toho pak přidáme zbytek ingrediencí. U nás většinou dojde k dělení základu na dva díly a výrobě obou variant

  2. Opékáme na vymaštěné pánvi z obou stran dokřupava

  3. Sladké placičky můžeme pouze posypat skořicovým cukrem, nebo ozdobit ovocem a šlehačkou. Slané lze pomazat snad úplně jakoukoli pomazánkou, ozdobit pokrájenou zeleninou a zakápnout dresinkem. Zde se otevírá opravdu široký prostor pro fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!