Plněná vepřová kýta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
masový vývar
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř
nádivka
1 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
sekaná petrželka
2 lžíce sterilovaný hrášek
100 g měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Podlouhlou, po vláknech ukrojenou kýtu nařízneme podélně středem, aby vznikla kapsa a lehce ji například vařečkou rozšíříme.

  2. Na kostičky nakrájený salám osmahneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak vmícháme jemně sekanou petrželku a dobře okapaný hrášek.

  3. Nádivkou naplníme připravenou kýtu a vše dobře sešijeme.

  4. Připravené maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Během pečení kýtu obracíme a přeléváme výpekem.

  5. Upečenou plněnou kýtu vyjmeme, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou.

  6. Plněnou vepřovou kýtu servírujeme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!