Plněná vepřová kýta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl masový vývar 500 g vepřová kýta mletý černý pepř nádivka 1 lžíce olej sůl 2 ks vejce sekaná petrželka 2 lžíce sterilovaný hrášek 100 g měkký salám
Postup Plněná vepřová kýta recept
Postup přípravy receptu
-
Podlouhlou, po vláknech ukrojenou kýtu nařízneme podélně středem, aby vznikla kapsa a lehce ji například vařečkou rozšíříme.
Na kostičky nakrájený salám osmahneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak vmícháme jemně sekanou petrželku a dobře okapaný hrášek.
Nádivkou naplníme připravenou kýtu a vše dobře sešijeme.
Připravené maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Během pečení kýtu obracíme a přeléváme výpekem.
Upečenou plněnou kýtu vyjmeme, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou.
Plněnou vepřovou kýtu servírujeme s bramborem.