Plněná svíčková pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
125 ml vývar
2 lžíce máslo
100 g šunka
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
150 g žampiony
125 ml zakysaná smetana
600 g hovězí svíčková
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso podélně asi čtyřikrát nařízneme.

  2. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na pávni zpěníme máslo, přidáme houby a cibuli a vše restujeme asi minutu. Směs přesypeme do sítka a ze směsi vymačkáme vodu do misky. Šunku nakrájíme na kostičky a smícháme s houbami. Podle potřeby směs osolíme a opepříme.

  3. Směsí naplníme zářezy ve svíčkové, zabalíme ji a svážeme ji. V pekáči rozpálíme olej a svíčkou ze všech stran zprudka restujeme, aby se zatáhla. Přidáme do ní vývar a šťávu z hub. Maso pomalu dusíme a občas přelijeme.

  4. Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně a přidáme k vypečené šťávě. Omáčku necháme provařit a nakonec ji přecedíme, okořeníma a dochutíme.

  5. Upečenou svíčkovou servírujeme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou knedlíky nebo vařené brambory nebo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!