Plněná kapusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kapusta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
1 ks vejce
20 g sýr
100 g vařená šunka
1 lžíce čerstvá petrželka
300 g mleté telecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Z kapusty odebereme tvrdší listy. Celou hlavu kapusty opláchneme a dáme vařit asi na 10 minut. Po deseti minutách kapustu odebereme a vložíme odkapat do síta hlavou dolů.

  2. Na náplň nasekáme petrželku, šunku nakrájíme na jemno a sýr nastrouháme. Mleté maso promícháme s petrželkou, šunkou, sýrem, solí, pepřem a vejcem.

  3. Kapustě opatrně otevřeme listy, dáváme si pozor, ať je neodtrhneme. Musíme se dostat do středu. Kapustu postupně plníme masovou náplní. Masovou směs mírně přitlačujeme a plněné listy uzavíráme. Jakmile naplníme poslední listy kapusty, dobře uzavřeme a zabalíme do plátna.

  4. Plátno z obou stran uzavřeme kuchyňskou nití a uzavřenou kapustu vložíme do vroucí osolené vody asi na 40 - 50 minut vařit. Uvařenou kapustu odendáme z vody, odstraníme plátno a nakrájíme na 8 plátů.

  5. Plněnou kapustu podáváme s pečivem, bramborovou přílohou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!