Plněná kapsa z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg vepřová kotleta
podle chuti
sůl
cibule
niva
anglická slanina
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z masa a dalších ingrediencí připravíme vepřovou kapsu. Zhruba 15 dkg plátek masa v polovině podélně nakrojíme a rozložíme. Důkladně jej naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Směs necháme lehce vychladnout a navrstvíme ji na maso. Ne zcela ke krajům a jen na jednu polovinu. Poté přidáme plátek nivy a druhou polovičkou masa vše překlopíme. Okraje masa k sobě a proklepneme je opět paličkou. Takto připravenou kapsu obalíme v trojobalu - hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  3. Plněnou kapsu z vepřového masa smažíme ve větším množství oleje zvolna dozlatova. Jako přílohu podáváme brambory, hranolky nebo i chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!