Plněná ačokča recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
70 ml smetana
750 g mleté maso
olej na vymazání
450 g ačokča
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sušený česnek
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a sušený česnek, vajíčka a trochu smetany. Smícháme a zahustíme strouhankou.

  2. Větší lusky ačokči podélně rozkrojíme a odstraníme semínka. Lusky naplníme masovou směsí a poklademe náplní vzhůru do olejem vymazané zapékací misky. Plněnou ačokču pečeme v troubě doměkka.

  3. Plněnou ačokču podáváme s pečivem, rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s brambory. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!