Jablečný koláč z mikrovlnky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
2 ks jablko
1/2 balíčku prášek do pečiva
110 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
120 g polohrubá mouka
1 lžička pomerančová kůra
5 lžic plnotučné mléko
olej na vymazání
100 g skořicový med

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Lehce vymastíme kulatou zapékací formu (20 cm). Dno poklademe polovinou jablek, zalijeme skořicovým medem, poprášíme pomerančovou kůrou a navrstvíme zbylé plátky jablek

  2. Máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a mléko vyšleháme do světlé pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme, až je těsto nadýchané. Těsto nalijeme na ovoce a uhladíme

  3. Vložíme do mikrovlnky a pečeme na 600 - 750 W (podle typu trouby) asi 10 minut. Upečený koláč poznáme podle toho, že okraje odstoupily od formy a je na povrchu pevný, i když ještě trochu vlhký

  4. Jablečný koláč z mikrovlnky necháme ještě chvíli chladnout, pak teprve opatrně vyklopíme. Není třeba cukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!