Pivní závin s uzeným masem s špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 ks cibule 0 l pivo 1 kg hladká mouka 600 g uzené maso 250 g Hera podle potřeby olej na smažení
Postup Pivní závin s uzeným masem s špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku smícháme s jedním pivem (stačí desítka) a změklou Herou. Vypracujeme těsto, které necháme při pokojové teplotě odpočinout, než si připravíme nádivku.
Listový špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat. Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a spolu s cibulí chvilku smažíme asi 3 minuty.
Těsto si vyválíme na zhruba 1cm silný plát, poklademe na něj listy špenátu a nádivku. Srolujeme, dáme na vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, můžeme posypat kmínem, nebo sezamovým semínkem. Pivní závin s uzeným masem s špenátem pečeme na 180 °C, dokud nezezlátne.
Pivní závin s uzeným masem s špenátem podáváme vlažný nebo studený.