Pivní závin s uzeným masem s špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 ks cibule
0 l pivo
1 kg hladká mouka
600 g uzené maso
250 g Hera
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smícháme s jedním pivem (stačí desítka) a změklou Herou. Vypracujeme těsto, které necháme při pokojové teplotě odpočinout, než si připravíme nádivku.

  2. Listový špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat. Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a spolu s cibulí chvilku smažíme asi 3 minuty.

  3. Těsto si vyválíme na zhruba 1cm silný plát, poklademe na něj listy špenátu a nádivku. Srolujeme, dáme na vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, můžeme posypat kmínem, nebo sezamovým semínkem. Pivní závin s uzeným masem s špenátem pečeme na 180 °C, dokud nezezlátne.

  4. Pivní závin s uzeným masem s špenátem podáváme vlažný nebo studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!