Pivní kuře na zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
1 kg kysané zelí
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
drcený nebo celý kmín
podle potřeby
černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáče dáme odkapané kysané červené nebo bílé zelí.

  2. Celé očištěné kuře osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a větším množstvím celého nebo drceného kmínu. Pak položíme kuře do pekáčku na zelí. Před pečením a při pečení poléváme kuře černým pivem a ničím jiným už ho není třeba podlévat.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C a pak ubíráme na 150 °C a pečeme cca 2 hodiny v přikrytém pekáčku. A pak ještě nějakou dobu pečeme odkryté, aby se vytvořila kůrčička.

  4. Pivní kuře na zelí podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!