Pivní kuře na zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks kuře 1 kg kysané zelí podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř drcený nebo celý kmín podle potřeby černé pivo
Postup Pivní kuře na zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Na dno pekáče dáme odkapané kysané červené nebo bílé zelí.
Celé očištěné kuře osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a větším množstvím celého nebo drceného kmínu. Pak položíme kuře do pekáčku na zelí. Před pečením a při pečení poléváme kuře černým pivem a ničím jiným už ho není třeba podlévat.
Troubu předehřejeme na 200 °C a pak ubíráme na 150 °C a pečeme cca 2 hodiny v přikrytém pekáčku. A pak ještě nějakou dobu pečeme odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
Pivní kuře na zelí podáváme s houskovými knedlíky.