Jablková žemlovka z rohlíků recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 ks vejce
máslo
mléko
4 ks jablko
cukr moučka
cukr krystal
mletá skořice
4 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zalijeme je mlékem tam, aby se rohlíky nasákly. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vykrájíme jadřince a oloupeme, pak je nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k rohlíkům. Podle chuti posypeme skořicí a cukrem

  2. Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Žloutek utřeme s máslem a přidáme do mísy k rohlíkům a jablkům. Důkladně promícháme. Bílek vyšleháme na sníh, přidáme do mísy a opatrně promícháme. Skleněnou mísu nebo pekáč vymažeme máslem a dáme do ní směs s mísy. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 220 °C a přikryté pečeme 3/4 - 1 hodinu. Krátce před koncem pečení jablkovou žemlovku odkryjeme

  3. Jablkovou žemlovku z rohlíků podáváme posypanou moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!